El film Lluc Sky Walker de Jaume Fargas seleccionat per obrir la secció de llargmetratges del ‘Assurdo Film Festival’ a Itàlia

0

El film dirigit per Jaume Fargas, Lluc Sky Walker, ha estat seleccionat per participar en la segona edició del Assurdo Film Festival que se celebra els pròxims 27 i 28 d’abril a la ciutat de Cinisello Balsamo, a la regió de la Llombardia (Itàlia). L’Assurdo Film Festival és un certamen nascut i dedicat a promoure, sobretot operes primes i autors novells que presentin creacions audiovisuals que ofereixin visions alternatives de la realitat. L’objectiu és fer del cinema un vehicle que ofereixi les diferents mirades del món i que esdevingui en aquesta confluència de llenguatges una forma de connexió entre els pobles.  Es tracta de films que per aquestes especificitats tenen també majors dificultats en poder accedir als circuits d’exhibició comercials.

El festival, dedicat preferentment als curtmetratges, ha obert per primer cop el procés de selecció també als llargmetratges. Això ha permès al jurat del festival seleccionar i integrar en el programa d’exhibició el treball de Jaume Fargas en el cartell oficial. La direcció del festival ha destacat del treball de Fargas la seva qualitat expressiva i el fet que és una creació perfectament alineada amb la filosofia del certamen.

El jurat de l’Assurdo Film Festival ha escollit una vintena de produccions entre les quals n’hi ha força d’italianes però també curtmetratges  fets a  Japó, Regne Unit, Canadà, EUA, Alemanya i Azerbadjan. Tots conformen un programa que es projectarà a l’auditori Il Pertini en dues sessions dissabte i diumenge de les 20.30 a les 23.30.

Lluc Skywlaker és una producció del 2015 protagonitzada per Christian Trias Mir, Pilar Saez i Ramon Enfedaque, amb producció, guió i direcció de Jaume Fargas. Completen l’equip tècnic Sandra Reina, com ajudant de direcció; David Padilla a la  direcció de fotografia; Cèlia Poveda a la direcció de producció; Jaume Aldabó a la direcció artística; Maia Gardes, al vestuari i Cristina Lliuró a perruqeria i maquillatge.

El fil argumental ens presenta a Lluc, un home gris que treballa com a tècnic electricista substituint les lluminàries dels fanals de l’enllumenat urbà amb l’ajut d’una grua. La seva anodina existència es veurà trasbalsada per la notícia de la seva mort imminent. Un fet que serà el detonant de tot plegat…

El treball de Jaume Fargas ha estat seleccionat al llarg del 2016  en diferents certàmens com el San Francisco Indie Fest, Los Angeles CineFest, Lake Champlain film festival, El Tianchana film festival de Mèxic; el Trinity international film festival de Detroit i el Festival Internacional de Cinema Cerdanya. També durant el 2016 va obtenir el premi a la millor direcció al SMR13 International Film Festival a França.

Leave us a comment