Matemàtiques i oficis

0

Matemàtiques i oficis, conferència del Campus Universitari de la Mediterrània

Quan: 21 de novembre de 2019

Lloc: Auditori de Neapolis

Activitat gratuïta

Cal inscripció prèvia aquí.

 

Ponent:Joan-Vicenç Gómez i Urgellés, Doctor en Ciències de l’Educació, professor titular de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), divulgador i conferenciant

Descripció i objectius del curs

¿Què ofereixen les matemàtiques en el currículum, a més de rutines i aritmètica, per la vida quotidiana i en particular per l’exercici de la professió. Com influeix la matemàtica en els oficis?. I al revés? Quines ´son les matemàtiques d’un Forner? I d’un lampista? I d’un metge?

Les matemàtiques estan presents en els oficis i aquest aspecte te que ser contemplat en els currículums , com a recurs educatiu per la formació integral dels ciutadans i ciutadanes amb sentit crític.

És un repte que va més enllà de les matemàtiques quotidianes.
H. Pollack: “Tradicionalment, les matemàtiques de la vida normal de cada dia han estat les de l’escola primària. Les matemàtiques per exercir una ciutadania intel·ligent tindrien que ser bàsicament, les matemàtiques de l’educació secundària. Les matemàtiques per l’exercici professional han de ser ensenyades en l’etapa universitària (si l’exercici de la professió requereix estudis d’aquest nivell).Les matemàtiques com part de la cultura integral humana no estan assignades a cap nivell educatiu.”

 

Últimes Classes
Notícies