Faromatics aconsegueix atreure un milió d’euros en inversió per al desenvolupament de solucions robòtiques innovadores en la indústria agroalimentària

Faromatics premi okok
0

La start-up amb base a Neàpolis Faromatics ha aconseguit atreure un milió d’euros en capital privat per a continuar amb el desplegament de les seves solucions robòtiques en l’àmbit de la producció ramadera. L’empresa ha anunciat el tancament d’aquesta ronda de finançament que també comporta haver arribat a importants acords de desenvolupament amb institucions i administracions públiques i amb altres organitzacions en l’àmbit privat.

L’empresa acaba de ser escollida per formar part d’un projecte Neotec. Aquesta iniciativa impulsada pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) del Ministeri de Ciències, Innovació i Universitats té com a objecte donar suport i impuls tant a la creació com a la consolidació de noves empreses de base tecnològica a Espanya.

Amb aquest programa a través del CDTI s’obté recursos i finançament per al desplegament de plans d’empresa en el seu conjunt no únicament a un sol projecte de recerca i desenvolupament. La integració en aquest programa comporta donar suport a totes les línies d’activitat de les empreses en un horitzó de cinc anys sempre que les despeses associades a aquestes línies siguin majoritàriament al voltant de la recerca, la innovació i el desenvolupament.

Faromatics ha participat durant aquest primer semestre del 2019 en rellevants esdeveniments internacionals. A final del mes de juny va obtenir el premi Deloitte a la millor empresa emergent en la segona edició de la Start Europe Smart Agrifood Summit 2019, celebrada a Màlaga. Aquesta és una de les fires més importants al món sobre innovació en el sector agroalimentari.
Aquest certamen premia el talent innovador dels emprenedors i va considerar Faromatics com una de les noves empreses capdavanteres, entre les 130 que concorrien al certament. El premi de Deloitte dota a Faromatics d’un servei de consultoria especialitzada dins de la seva acceleradora centrada en temes alimentaris amb seu a Milà (Itàlia). Faromatics va guanyar també el passat febrer un premi a la millor innovació en producció ramadera al Global Forum for Innovations in Agriculture (GFIA) celebrat a Abu Dabhi.

Amb l’assoliment d’aquests recursos per a inversió Faromatics obre la porta a l’entrada de nous inversors estratègics d’Europa i Amèrica. Faromatics Farm Robotics and Automation SL, és una empresa en l’àmbit de la ramaderia de precisió que orienta l’activitat al disseny i producció de solucions robòtiques innovadores per augmentar el benestar animal i la productivitat agrícola. El seu primer producte, el ChickenBoy, es ven actualment a tot el món. ChickenBoy ha estat dissenyat i desenvolupat per Faromatics, una start-up amb base a Neàpolis que ofereix solucions d’alta tecnologia als productors perquè les explotacions ramaderes siguin més competitives, sostenibles i rendibles.

Leave us a comment