Faromatics i el robot ramader ChickenBoy presents en fires i certàmens a Hannover, Atlanta i Delft  

WhatsApp Image 2018-11-15 at 11.14.52
0

Faromatics ha participat la fira Eurotier de Hannover que s’ha celebrat entre el 13 i 16 de novembre. Eurotier és una de les fires més grans de la tecnologia de la ramaderia, ha aplegat 2.597 expositors de productes i serveis de 63 països i que s’estima ha tingut més de 150,000 visitants. El certamen és la principal plataforma internacional d’innovació i estratègies per a la producció animal on es presenten els principals avenços en innovació  i productes per a la producció agrícola mundial.

Les solucions digitals basades en l’electrònica, la tecnologia dels sistemes de control en la producció, la gestió de dades i les innovacions aplicades a l’alimentació, l’engreix , la millora de la genètica i la reproducció han estat algunes de les principals novetats presentades en el certamen.

Faromatics venia de participar també entre els dies 5 i  7 de novembre passats a la Poultry Tech Summit, la primera cimera tecnològica d’aus de corral celebrada la ciutat nordamericana d’Atlanta. Un certamen dedicat a presentar els avenços en recerca i desenvolupament de les empreses ramaderes per optimar els costos de producció, els processos de velocitat i la millora de la qualitat de les explotacions.

La trobada va convocar innovadors tecnològics, potencials inversors de risc i companyies ramaderes de 20 països per apuntar cap a on s’orienta la pròxima generació de tecnologia en aquest sector i obrir noves oportunitats en la producció d’aus de corral.

La robòtica i l’automatització aplicada a la producció ramadera van generar força expectatives pel seu potencial i capacitats en aspectes com la reducció de la mà d’obra,  la seva capacitat operativa, en estar en servei 24 hores al dia, i per les possibilitats de rebre i recollir dades i informació de forma remota.

Faromatics va centrar bona part de l’atenció amb ChickenBoy, un robot autònom de suspensió de sostre que incorpora intel·ligència artificial i sensors, avalua les condicions ambientals, la salut i el benestar animal. La innovació de Faromatics, ChickenBoy, va conèixer també un dels seus competidors, Gohbot, un robot d’aus de corral que navega per les naus de les granges, dotat també amb sensors d’imatge i aprenentatge automàtics, que té la capacitat de detectar i recollir els ous del sòl i qye mesura temperatures ambientals, gasos, etc. La gran diferencia entre els dos robors es que mentre que Chickenboy és una solució tecnològica nascuda de la iniciativa privada,  el desenvolupador de Gohbot és l’Institut de Tecnologia de Geòrgia.

D’altra banda Faromatics ha iniciat el seu camí com a empresa seleccionada dins el programa paneuropeu d’acceleració de start-ups dedicades a la robòtica, (https://robotunion.eu/) participant els dies 14 i 15 de novembre, en el primer camp de treball de benvinguda a Delft (Holanda) en col·laboració amb Yes!Delft, una incubadora tecnològica centrada en la robòtica i també  amb RoboValley, una xarxa de recerca en robòtica publico-privada i la TU Delft, la universitat tecnològica de Delft.

Les 20 empreses guanyadores del primer procés de selecció han entrat ara a competir amb l’objectiu de superar el segon filtre de selecció que es decidirà a mitjans de gener del 2019. En aquesta primera ronda d’acceleració tots els candidats van fer un pitch i es van posa ren contacte amb 40 potencials socis i mentors de negoci i tecnologia.

Al llarg de la primera jornada es van presentar a les 20 start-ups seleccionades quina serà la metodologia que seguirà el programa d’acceleració. Es va desenvolupar una sessió magistral amb el professor Martchin Wisse de TU Delft, que es va encara a la presentació del Projecte Rosin i els vint projectes emprenedors van desplegar les seves habilitats en una sessió de pitching (presentació llampec) davant de tots els socis i mentors. La segona jornada es va dedicar a què les start-ups tinguessin contactes amb els mentors tècnics i empresarials.

Leave us a comment