L’espai Crea&Co  acull la jornada Startup Rut4: Les 4 fases d’acceleració de la startup per oferir el full de ruta per dur a l’èxit a les iniciatives emprenedores amb expectatives de creixement

Espai CreaandCo 1r
0

L’espai Crea&Co de Neàpolis acull el pròxim dimarts, 25 de setembre una jornada dedicada a donar suport a les empreses emergents locals. La sessió que s’orienta a oferir eines als emprenedors per fer créixer les seves start-ups, començarà a dos quarts de deu del matí i amb un programa intensiu que acabarà a dos quarts de dues de la tarda. La jornada organitzada per ACCIÓ, l’Agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya és gratuïta, tot i que cal inscripció prèvia en aquest enllaç

Els ponents de la jornada oferiran, al llarg de gairebé quatre hores de ponències i presentacions, el full de ruta per conduir cap a la projecció i l’èxit les empreses emergents locals. Conèixer els mecanismes per aconseguir accelerar aquests projectes empresarials és fonamental en un entorn competitiu d’una gran volatilitat. Per aquest motiu, la jornada se centrarà en l’exposició de les quatre fases de creixement d’aquests projectes emprenedors amb l’objectiu d’ajudar a millorar els índexs de supervivència de les start-ups. Es considera que un 70% de les empreses emergents fracassen i tanquen abans del setè any per haver negligit algun dels quatre pilars fonamentals sobre els que hi ha consens a l’hora d’accelerar el seu creixement i consolidació. El full de ruta que es desgranarà durant el programa de les jornades consta que quatre etapes: Tracció, Màrqueting i vendes, Sistematització i Equip.

Segons les dades amb les quals opera ACCIÓ, a Catalunya hi ha al voltant de 1.250 empreses emergents. Aquest volum d’empreses generen de l’ordre de 12.000 llocs de treball i representen un volum de facturació de 1.100 milions d’euros. Aquestes empreses, que tenen en comú el fet d’incorporar al seu mode d’operar la innovació i les noves tecnologies, són també generadores d’ocupació de qualitat. Des de les administracions públiques es vetlla per consolidar infraestructures i serveis que ajudin a aquestes empreses a consolidar-se a partir de accions e suport, incubació i diverses línies d’ajuts.

L’agència Publica Local d’Innovació, Neàpolis, i els serveis que ofereix en matèria, d’acompanyament, assessorament, incubació, acolliment, suport i difusió a les start-ups de la ciutat és un exemple d’una línia de treball que ha fet de Barcelona i la seva àrea d’influència un dels espais d’efervescència econòmica amb iniciatives que responen al perfil d’emprenedoria emergent de base tecnològica.  Catalunya és la cinquena regió europea com a espai en expansió d’aquest model emprenedor per darrere de Londres, París, Berlín i Amsterdam i és també la principal capital europea tecnològica al sud de la Unió Europea.

Deixa'ns un comentari