Neàpolis acollirà al maig de 2019 una trobada internacional d’emprenedoria digital dins el projecte TechRevolution i el programa URBACT

Barnsley1r
0

Vilanova acollirà el pròxim mes de maig la trobada internacional del projecte TechRevolution sobre emprenedoria digital del programa URBACT. L’elecció suposa el reconeixement del procés de bones pràctiques que desenvolupa Neàpolis, l’Agencia Publica Local d’Innovació, com a centre de referència en l’assessorament de l’economia digital local. Aquest coneixement i experiència recollits des de Neàpolis serà ara presentats  in situ a les 6 ciutats europees participants de TechRevolution.

 

Aquest ha estat un dels acords presos en el decurs de la participació, en la localitat anglesa de Barnsley, d’unes jornades de treball entorn de TechRevolution, projecte integrat dins el programa de cooperació territorial URBACT de la Unió Europea. Una trobada a la qual han participat la regidora d’Empresa, Innovació, Olga Arnau, i el regidor de Promoció de la Ciutat, Jordi Medina. El fet d’haver escollit Neàpolis suposa per la regidora d’innovació un aval a la trajectòria de l’agència. “ Continuem apostant perquè Vilanova esdevingui una capital en el món tecnològic i digital. La connexió amb altres ciutats europees és essencial per progressar, sumar i enriquir el nostre projecte de ciutat innovadora amb un centre referent i especialitzat com és Neàpolis”.

El projecte TechRevolution suposa una oportunitat per a sis ciutats de l’UE implicades en el projecte per incorporar en les seves dinàmiques de treball un seguit de bones pràctiques. Aquestes bones pràctiques han estat identificades i testades pels promotors del projecte la municipalitat de Barnsley (UK). En el seu conjunt, aquestes accions han de possibilitar a les ciutats associades adaptar als seus contextos locals els programes d’impuls empresarial i els organismes que afavoreixen l’emprenedoria i acompanyen les iniciatives emprenedores des del prisma de la innovació i les noves oportunitats de generació d’ocupació i riquesa en els sectors on la creativitat i la tecnologia tenen un paper fonamental i destacat.

Aprofitant les jornades de Barnsley la delegació de Vilanova ha desenvolupat un treball que ha permès conceptuar i fixar les prioritats de la ciutat entorn aquest projecte europeu de suport als emprenedors locals de l’àmbit digital.

Fruit d’això s’ha fet palesa la necessitat de coordinar les estratègies per a la innovació i la transició digital tant amb les directives europees com amb la resta de programes de l’UE en els quals participa Neàpolis. En aquest sentit, es referma la necessitat d’abordar les polítiques d’internacionalització i de suport als sectors econòmics locals de forma global i transversal. Segons la regidora d’Innovació, Olga Arnau, com a part d’aquestes estratègies “hem reforçat les línies relacionades amb el suport a les startups, l’accés a les finances europees, la participació en esdeveniments internacionals en l’àmbit genèric. També hem concretat accions relacionades amb el suport a la indústria emergent de la Internet de les coses (IoT). Estem treballant i força en solucions de connectivitat encarades al sector de la salut i dependència i el campus digital entès com un espai per a les noves formes d’aprenentatge digital”.

L’estreta agenda de treball, concentrada en 48 hores, ha donat també per a establir una xarxa de relacions i vincles amb altres ciutats europees vinculades a TechRevolution. Hi ha localitats que han suscitat l’interès de la delegació vilanovina per les seves singularitats i similituds en objectius de desenvolupament com el fet de tenir mar i port o projectes en l’àmbit de les indústries audiovisuals. La regidora d’Innovació, Olga Arnau, detallava aquestes coincidències: “La trobada ens ha permès també cercar noves aliances amb diverses ciutats sòcies per les similituds amb el projecte i amb la ciutat de Vilanova i la Geltrú, com són dues ciutats que aposten per l’economia blava, el desenvolupament del sector marítim i pesquer i altres que treballen amb projectes de creativitat i cinema”.

El pas de la delegació vilanovina per Barnsley ha actuat com una plataforma que ha permès als participants capitalitzar les polítiques desenvolupades fins ara i refermar l’aposta per què Vilanova i la Geltrú esdevingui capital tecnològica i digital del territori. Una aposta que segons Olga Arnau és garant del desenvolupament econòmic. ”És important continuar apostant per la innovació perquè se segueixin creant sinergies entre empreses, s’ofereixin serveis i infraestructures als emprenedors i es millori l’activitat socioeconòmica de la nostra ciutat a través de la transició digital”

Deixa'ns un comentari