Neàpolis presenta Crea&Co la nova plataforma de serveis a professionals amb un concert-vermut

IMG_8778 Joan Carles speach i Neus
0

Neàpolis ha donat la benvinguda a la nova plataforma de serveis digitals www.creaandco.cat amb un concert vermut celebrat al vestíbul de la incubadora d’empreses Crea&Co.  El vestíbul del viver d’empreses ha acollit la presentació publica d’aquesta nova web, tot convidant als emprenedors del sector de les indústries creatives i de la innovació a un tast de cervesa artesana des de l’Associaciò Singlot i a escoltar un petit recital a càrrec de Roger Whipp i Peter Lemberg amb un repertori de versions de temes clàssics de jazz, blues i R&B.

L’Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha acompanyat alguns d’aquests emprenedors en la presentació de la nova web que estén els serveis que actualment es presten físicament des de Neàpolis a la resta dels empresaris del territori.  Per a l’acaldessa la nova plataforma “és una eina, per compartir, cooperar col·laborar, i créixer col·lectivament. Això ja passa aquí a Neapolis i, ara volem que això passi també fora d’aquí i per això posem en marxa aquest recurs”.

Neus Lloveras ha destacat també el fet que amb instruments com la plataforma es dona servei a una comunitat emprenedora en un sector emergent, creixent i poc coneguda. “Ara tenim comptades a Vilanova 450 persones treballant en l’àmbit de les indústries creatives . Disposar d’espai i eines per a elles esperem que els beneficiï i encara més quan parlem d’empreses de petites dimensions a les quals també hem de donar atenció”.

 

El viver d’empreses Crea&Co i l’Agència Publica d’Innovació ofereixen serveis d’acompanyament i assessorament els emprenedors del sector. L’experiència d’èxit del Cowork de la tercera planta i de la incubadora d’startups de la planta baixa  prenen ara una nova dimensió en activar-se la plataforma digital que obre aquests serveis a la resta del sector. El model creix ara cap a tota la comunitat a través d’una pàgina web que s’ha generat amb el finançament de la Diputació de Barcelona. La nova web es perfila com una plataforma de serveis digitals que ha d’oferir i donar opcions a tot el sector de les indústries de la innovació i la creativitat que operen al nostre territori.

Crea&Co es defineix com un espai d’intel·ligència compartida. La web opera de forma oberta, gratuïta i de lliure accés. L’objectiu es crear un espai porós, permeable, híbrid, interactiu i imaginatiu que sigui útil als seus usuaris. El disseny de la web a estat a cura d’IgrafiQ d’una de les empreses allotjades al viver del Crea&Co.

En primer lloc s’ofereix un espai virtual per gestionar ofertes i demandes laborals de les empreses de la comunitat de les indústries de la creativitat, la innovació i la tecnologia. Un espai per fer visible i recollir el talent local amb un canal que posa l’accent sobre els usuaris del territori i que complementarà altres canals ja existents.

La plataforma vol obrir-se específicament als estudiants dels cicles formatius dels instituts i de les escoles municipals de música, art i disseny perquè són un dels principals i potencials usuaris amb la mirada posada en la seva primera feina i la seva entrada en el mercat laboral.

La plataforma www.creaandco.cat es concep també com un espai de col·laboració, cooperació i per compartir recursos. Per això ofereix tota mena de serveis adreçats als emprenedors, als estudiants, als col·lectius de creació com artesans, makers, artistes, músics, etc.

S’oferirà assessorament, serveis cooperatius i suport a la gestió, també acompanyament en tot allò que fa referencia als itineraris de professionalització. Entre els serveis cooperatius destaquen PresTech, un espai per  compartir d’eines, dispositius, aparells generant una xarxa d’intercanvi. Un altra modalitat és PacTemps, en la qual la moneda de canvi és temps i el coneixement de professionals que estan disposats a oferir-lo, arribant a acords entre iguals. La tercera modalitat de serveis és  Eurekrea! un territori per compartir idees i formar equips de treball que les despleguin. Un servei pensant per posar en circulació coneixement, intel·ligència i enginy.

Altres serveis de la plataforma estan dissenyats per compartir i estendre la cultura del DiY ( Do it Yourself/ fes-ho tu mateix). Maker Class. Es planteja com el primer repositori obert, gratuït i en català per a la comunitat Maker. Un espai per a compartit tutorials, capacitats i habilitats en diferents disciplines des de la papiroflèxia a la robòtica. Un escenari on lluir capacitats per  crear, construir, engalzar, muntar, programar, sensoritzar, reparar, adobar, dissenyar, provar, experimentar i plantejar reptes donant ales a les capacitats i habilitats dels altres.

La web disposa d’espai per a incorporar serveis formatius amb diferents seccions com Aulets, Crea&Pren, Espais d’auto-formació o Low Cost Class. Tots ells s’han concebut com una aula oberta, publica i gratuïtat on disposar de recursos, materials i coneixement de forma accessible i assequible. Un espai formatiu entès també com una aula on els empresaris poden aportar la seva experiència i com han resolt conflictes i dificultats per ajudar altres empresaris en la seva fase inicial.

Finalment la plataforma oferirà un servei d’acompanyament a empreses per ajudar-les en la seva relació amb les administracions públiques. AgenciEU oferirà atenció sobre Ajuts, Gestió, Emprenedoria, Neàpolis, Comercialització i Informació a Europa

Leave us a comment