Notícies

El port de Vilanova,…

El port de Vilanova i la Geltrú és pioner en l’aplicació de sistemes de control d’embarcacions mitjançant Internet de les Coses amb el desplegament una prova pilot que mesura, amb l’ús de sensors, les dades de tres d’embarcacions del Club Nàutic. L’empresa CD4IOT compta per aquesta prova pilot amb el suport del mateix Club Nàutic, que ha cedit els vaixells, i també de la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Vilanova, a través de l’Agencia Local Pública d’Innovació, Neàpolis...

0 comentari

El PECT II es…

El ha estat l'escenari de la signatura del protocol d'intencions per a la continuïtat del projecte d'especialització i Competitivitat territorial PECT “Envelliment actiu i saludable i dependència”. El compromís ha estat signat pel Consell Comarcal del Garraf, els sis ajuntaments de la comarca i els organismes associats en el projecte: , el , L, la i la. En aquesta nova fase de desplegament del PECT el projecte passa a anomenar-se “Envelliment actiu i saludable, de la teoria a la pràctica”...

0 comentari

Els guanyadors de la…

El primer equip premiat obté un any d'estada gratuïta al Cowork de Neàpolis i el segon classificat, sis mesos perquè puguin desenvolupar la seva idea.   La Global Game Jam  2020 ja és història. Però ja sabem quins han estat els millors entre equips locals a votació dels participants. And the winner is... Penguin!  La regidora d'Empresa i Innovació Conxi Martínez va lliurar el premi que ve acompanyat d'un any d'estada gratuïta al Cowork de . El segon premi va ser per l'equip..

0 comentari

Neàpolis, seu de la…

Neàpolis organitza els dies 6 i 7  de febrer un programa d’activitats com una de les seus de la .  La iniciativa es promou per segon any des del i la Generalitat. L’esperit de la MWeek és el d’obrir espais de debat, trobada i  intercanvi de coneixement i experiències, a més de programar activitats obertes a tots els públics al voltant de la tecnologia digital, les seves eines i possibilitats per respondre a inquietuds, necessitats i reptes de la societat..

0 comentari

Neàpolis acollirà el 31…

El plató de acollirà un any més els equips participants en el concurs global de disseny de vídeo jocs en la seva edició 2020. Vilanova és una de les 770 seus que aplegaran els equips de desenvolupadors, dissenyadors i programadors per confeccionar una proposta de jos o videojoc en una marató de 48 hores. El compte enrere del rellotge es posarà en marxa el  divendres 31 de gener i les propostes s'han de lliurar 48 hores després, el diumenge 2 de..

0 comentari

La capital del Garraf…

Aquest dissabte la capital del Garraf, també en l'àmbit tecnològic i de la innovació vinculat a l'emprenedoria, ha acollit el I Congrés d'Innovació d'Empresa i Start-ups del Penedès-Garraf, a Nèapolis. De les 9 a les 18 h s'han anat succeint les activitats programades, un total de 18 conferències, workshops, taules rodones i sessions formatives sobre el ‘Blockchain', el ‘digital twin: la digitalització de la fàbrica 4.0', la intel·ligència artificial o el màrqueting d'influencers com a nou canal per multiplicar les..

0 comentari

Faromàtics, start-up nascuda a…

L'empresa Faromatics va néixer com a start-up tecnològica al Cowork de Neaòlis el 2016 de la mà d'un equip humà de dues persones. Va créixer a l'Agència Pública d'Innovació fins a consolidar-se, aconseguint diversos premis i inversions internacionals i, finalment aquest divendres ha inaugurat la seva nova seu a la rambla de Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú. Una seu de 1.000 m2 on treballen un total de 18 persones desenvolupant projectes que cerquen garantir el benestar animal en..

0 comentari

Neàpolis i L’Hospital Clínic…

L’Agència Pública d’Innovació Neàpolis i l’Hospital Clínic de Barcelona desplegaran “Apassar” una prova pilot conjunta per fer el seguiment de la pràctica d’exercici físic als pacients amb diabetis tipus II de Vilanova i la Geltrú. Aquest seguiment i monitoratge es farà amb l’ajut de sensors que recolliran les dades. Aquesta informació serà tramesa a través d’una xarxa municipal amb tecnologia Lorawan recentment desplegada a la ciutat. L’objectiu de la prova pilot és desenvolupar prototips de baix cost que permetin l’obtenció..

0 comentari

Vilanova acull les delegacions…

 Vilanova i la Geltrú acollirà a Neàpolis el 26 i 27 de novembre vinents les jornades inicials del projecte MedGaims. Aquesta iniciativa està integrada en el programa de cooperació transfronterer entre països de la regió euromediterrània. A aquesta primera trobada inicial assistiran membres dels 7 socis dels quatre països adherits a : El Líban, a través de l’ que lidera la iniciativa i la del Líban; Jordània, amb la DoA, el i la JUST, Itàlia des de la , de..

0 comentari

Una delegació de Neàpolis…

Una delegació de Neàpolis s’ha desplaçat a la capital d’Estònia, Tallin, per participar els dies 16 i 17 d’octubre en unes jornades de treball i observació en el marc del projecte . Vilanova i la Geltrú participa, a través de , amb sis ciutats europees més en aquest projecte inscrit en el programa de la Unió Europea. Les sessions de treball s’han plantejat com una estada immersiva per conèixer i aprendre de l’experiència de Tallin com a hub digital de..

0 comentari

Tallers per a joves…

L’espai Crea&Lab de Neàpolis acull avui la darrera sessió dels tallers tecnològics per a joves tecnòlogues. Durant aquesta setmana s’han celebrat dues sessions amb activitats de programació i robòtica dirigides pels educadors de Tecnolab.. L’objectiu del taller es ajudar a fer aflorar el talent entre els mes joves, despertar vocacions científiques i contribuir a reduir el diferencial de gènere a l’hora d’escollir estudis superiors de perfil tecnològic. Es tracta de motivar aquest talent entre els estudiants de primària amb tallers..

0 comentari

Faromatics aconsegueix atreure un…

La start-up amb base a Neàpolis Faromatics ha aconseguit atreure un milió d’euros en capital privat per a continuar amb el desplegament de les seves solucions robòtiques en l’àmbit de la producció ramadera. L’empresa ha anunciat el tancament d’aquesta ronda de finançament que també comporta haver arribat a importants acords de desenvolupament amb institucions i administracions públiques i amb altres organitzacions en l’àmbit privat. L’empresa acaba de ser escollida per formar part d’un projecte Neotec. Aquesta iniciativa impulsada pel Centre..

0 comentari

L’Espai Far acull la…

L’Espai Far va ser l’escenari de la segona sessió de treball del Fòrum de la Innovació Local el passat dimecres, 26 de juny. Com s’havia demanat a la vintena de participants en la sessió d’obertura celebrada a l’espai Crea&Co de Neàpolis alguns d’aquests participants en la primera trobada va convidar alguna persona o més d’una que sota el seu prisma encaixessin en un perfil innovador. Es tractava d’incrementar el nombre de potencials membres del FIL que bé per la seva..

0 comentari

La segona sessió del…

La segona sessió de treball del Fòrum de la Innovació Local se celebrarà el pròxim dimecres, 26 de juny a l’Espai Far de Vilanova. Aquesta segona reunió recull les recomanacions dels participants a la primera sessió del FIL d’organitzar les trobades periòdiques en diferents escenaris de la ciutat per promoure espais relacionals propers i distesos. La trobada es prevista a les 18.30h amb un programa que acabarà a les vuit del vespre. L’organització tècnica d’aquesta segona sessió del FIL s’ha..

0 comentari

Tallers d’inclusió digital al…

Crea&ab el nou laboratori de fabricació digital de Neàpolis acull durant totes les tardes els tallers de la setmana d’inclusió tecnològica amb activitats d’immersió en els llenguatges de programació, robòtica i activitats Maker. A la present edició hi participen una quarantena de menors no acompanyats distribuïts en dos torns. La iniciativa de l’Agència Publica d’Innovació, compta amb la participació de en l’organització, coordinació i execució dels tallers. La setmana de la inclusió tecnologia forma part de les activitats del programa..

0 comentari

Vilanova rep la diagnosi…

Vilanova i la Geltrú compta amb la diagnosi de ciutat que perfila el grau de maduresa local en l'àmbit de ciutat intel·ligent. Es tracta d'un document que defineix el full de ruta per bastir l'estratègia Smart City. Aquest treball s'ha confeccionat amb el suport del servei de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona amb l'assessorament de la consultora Deloitte. El document "Desenvolupament d'estratègies de citat intel·ligent per a Vilanova i la Geltrú" s'ha presentat en el decurs..

0 comentari

El nucli inicial del…

La primera sessió de treball del Fòrum de la Innovació Local ha concentrat a l’espai Crea&Co de Neàpolis una vintena de membres que es van constituir com a nucli inicial per tal d’establir les dinàmiques de funcionament del FIL i plantejar les primeres prioritats d’actuació. La primera tinent d’Alcaldia i regidora d’innovació Olga Arnau ha donat la benvinguda i els ha encoratjat a “treballar per identificar qui són els líders de la innovació a la ciutat perquè ens ajudin a..

0 comentari

Les ciutats de El…

Són viles marineres, amb port i activitat econòmica diversificada  vinculada al sector primari, la indústria i al turisme i que desenvolupen també vincles amb la universitat i la recerca. Aquest conjunt d’interessos són comuns en els àmbits costaners de les ciutats d’ (Grècia)., ( Països Baixos)  i . Compartir infraestructures portuàries i tractar de desenvolupar-les com a actius rellevants i generadors de oportunitats i ocupació des de l’extensió de les noves tecnologies i la innovació a l’economia blava són alguns..

0 comentari

Neàpolis acull les delegacions…

Neàpolis acull del 14 al 16 de maig una trobada internacional del projecte TechRevolution sobre emprenedoria digital del programa URBACT. La reunió, plantejada com un workshop de treball cooperatiu, suposa un pas més en l’execució del projecte TechRevolution. Aquest projecte és liderat per la ciutat de Barnsley, al Regne Unit, i té com a objectiu compartir i estendre les millors pràctiques de la seva agència d’innovació, molt semblant a Neàpolis, en matèria de suport empresarial i desenvolupament econòmic local a..

0 comentari

El film Lluc Sky…

El film dirigit per Jaume Fargas, Lluc Sky Walker, ha estat seleccionat per participar en la segona edició del Assurdo Film Festival que se celebra els pròxims 27 i 28 d’abril a la ciutat de Cinisello Balsamo, a la regió de la Llombardia (Itàlia). L’Assurdo Film Festival és un certamen nascut i dedicat a promoure, sobretot operes primes i autors novells que presentin creacions audiovisuals que ofereixin visions alternatives de la realitat. L’objectiu és fer del cinema un vehicle que..

0 comentari

Sessió de treball immersiva…

El col·lectiu Entrepreneurs, Startups & Business Owners Penedès Garraf Anoia, un grup d’empresaris, impulsors de start-ups i inversors ha convocat per al pròxim dijous, 25 d’abril a dos quarts de vuit del vespre una trobada a l’auditori de Neàpolis per a una sessió de treball immersiva en la metodologia Design Thinking. La sessió de treball és gratuïta però cal inscripció prèvia a . El taller serà conduit per Manel Fabrega, Human-centered Designer especialitzat en service design, experience design i research..

0 comentari

Vilanova assajarà com revolucionar…

, l'Agència pública d'innovació, participa com a soci en el projecte Med GAIMS integrat dins el programa de cooperació transfronterer entre països de la regió euro mediterrània . La iniciativa compta amb un finançament de 2.400.000€ dels quals Neàpolis en gestionarà un total de 240.000€. El projecte es lidera des de la capital del Líban, Beirut, a través de l’AUB,  . Aquesta universitat està considerada com una de les millors universitats del món àrab.  A més de Neàpolis s’han involucrat ..

0 comentari

Presentat el FIL, el…

La biblioteca-Museu Víctor Balaguer ha acollit la presentació del Fòrum de la innovació local. Entre els seus objectius el fòrum contribuirà a identificar noves oportunitats i àmbits d’actuació on desenvolupar projectes que ajudin a posicionar Vilanova i la Geltrú en matèria d’innovació local i contribueixin a la seva projecció internacional. Per això orientaran, assessoraran i promouran iniciatives que incideixin en la transformació de l’entorn, serveis i el teixit econòmic i social posant aquestes al servei de les persones. La regidora..

0 comentari

Obre les portes a…

entra en la recta final amb la inauguració de Made in Explora al museo i. Aquest és el darrer dels 4 laboratoris de fabricació digital que era previst obrir a Tallin , Dublin , Vilanova i la Geltru i Roma. Avui han organitzat una preinauguració a la qual han convidat alguns dels seus millors prescriptors, mares i pares bloggers que ajuden al museu en la difusió de les seves activitats. En el vídeo podeu veure una mostra del que han..

0 comentari

Neàpolis obre Crea&lab, espai…

Neàpolis inaugura divendres Crea&lab el laboratori de fabricació digital per a infants en el marc del projecte internacional Creative Makers. L’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras i la regidora d’Empresa i Innovació, Olga Arnau, seran les encarregades de presentar aquest nou espai que dota la ciutat de una nova eina pel foment de la creativitat des de la tecnologia. Crea&lab s’estrena complint els compromisos i objectius del projecte Creative Makers per dissenyar, obrir i gestionar quatre espais d’experimentació i fabricació digital..

0 comentari