Notícies

Una delegació de Neàpolis…

Una delegació de Neàpolis s’ha desplaçat a la capital d’Estònia, Tallin, per participar els dies 16 i 17 d’octubre en unes jornades de treball i observació en el marc del projecte . Vilanova i la Geltrú participa, a través de , amb sis ciutats europees més en aquest projecte inscrit en el programa de la Unió Europea. Les sessions de treball s’han plantejat com una estada immersiva per conèixer i aprendre de l’experiència de Tallin com a hub digital de..

0 comentari

Tallers per a joves…

L’espai Crea&Lab de Neàpolis acull avui la darrera sessió dels tallers tecnològics per a joves tecnòlogues. Durant aquesta setmana s’han celebrat dues sessions amb activitats de programació i robòtica dirigides pels educadors de Tecnolab.. L’objectiu del taller es ajudar a fer aflorar el talent entre els mes joves, despertar vocacions científiques i contribuir a reduir el diferencial de gènere a l’hora d’escollir estudis superiors de perfil tecnològic. Es tracta de motivar aquest talent entre els estudiants de primària amb tallers..

0 comentari

Faromatics aconsegueix atreure un…

La start-up amb base a Neàpolis Faromatics ha aconseguit atreure un milió d’euros en capital privat per a continuar amb el desplegament de les seves solucions robòtiques en l’àmbit de la producció ramadera. L’empresa ha anunciat el tancament d’aquesta ronda de finançament que també comporta haver arribat a importants acords de desenvolupament amb institucions i administracions públiques i amb altres organitzacions en l’àmbit privat. L’empresa acaba de ser escollida per formar part d’un projecte Neotec. Aquesta iniciativa impulsada pel Centre..

0 comentari

L’Espai Far acull la…

L’Espai Far va ser l’escenari de la segona sessió de treball del Fòrum de la Innovació Local el passat dimecres, 26 de juny. Com s’havia demanat a la vintena de participants en la sessió d’obertura celebrada a l’espai Crea&Co de Neàpolis alguns d’aquests participants en la primera trobada va convidar alguna persona o més d’una que sota el seu prisma encaixessin en un perfil innovador. Es tractava d’incrementar el nombre de potencials membres del FIL que bé per la seva..

0 comentari

La segona sessió del…

La segona sessió de treball del Fòrum de la Innovació Local se celebrarà el pròxim dimecres, 26 de juny a l’Espai Far de Vilanova. Aquesta segona reunió recull les recomanacions dels participants a la primera sessió del FIL d’organitzar les trobades periòdiques en diferents escenaris de la ciutat per promoure espais relacionals propers i distesos. La trobada es prevista a les 18.30h amb un programa que acabarà a les vuit del vespre. L’organització tècnica d’aquesta segona sessió del FIL s’ha..

0 comentari

Tallers d’inclusió digital al…

Crea&ab el nou laboratori de fabricació digital de Neàpolis acull durant totes les tardes els tallers de la setmana d’inclusió tecnològica amb activitats d’immersió en els llenguatges de programació, robòtica i activitats Maker. A la present edició hi participen una quarantena de menors no acompanyats distribuïts en dos torns. La iniciativa de l’Agència Publica d’Innovació, compta amb la participació de en l’organització, coordinació i execució dels tallers. La setmana de la inclusió tecnologia forma part de les activitats del programa..

0 comentari

Vilanova rep la diagnosi…

Vilanova i la Geltrú compta amb la diagnosi de ciutat que perfila el grau de maduresa local en l'àmbit de ciutat intel·ligent. Es tracta d'un document que defineix el full de ruta per bastir l'estratègia Smart City. Aquest treball s'ha confeccionat amb el suport del servei de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona amb l'assessorament de la consultora Deloitte. El document "Desenvolupament d'estratègies de citat intel·ligent per a Vilanova i la Geltrú" s'ha presentat en el decurs..

0 comentari

El nucli inicial del…

La primera sessió de treball del Fòrum de la Innovació Local ha concentrat a l’espai Crea&Co de Neàpolis una vintena de membres que es van constituir com a nucli inicial per tal d’establir les dinàmiques de funcionament del FIL i plantejar les primeres prioritats d’actuació. La primera tinent d’Alcaldia i regidora d’innovació Olga Arnau ha donat la benvinguda i els ha encoratjat a “treballar per identificar qui són els líders de la innovació a la ciutat perquè ens ajudin a..

0 comentari

Les ciutats de El…

Són viles marineres, amb port i activitat econòmica diversificada  vinculada al sector primari, la indústria i al turisme i que desenvolupen també vincles amb la universitat i la recerca. Aquest conjunt d’interessos són comuns en els àmbits costaners de les ciutats d’ (Grècia)., ( Països Baixos)  i . Compartir infraestructures portuàries i tractar de desenvolupar-les com a actius rellevants i generadors de oportunitats i ocupació des de l’extensió de les noves tecnologies i la innovació a l’economia blava són alguns..

0 comentari

Neàpolis acull les delegacions…

Neàpolis acull del 14 al 16 de maig una trobada internacional del projecte TechRevolution sobre emprenedoria digital del programa URBACT. La reunió, plantejada com un workshop de treball cooperatiu, suposa un pas més en l’execució del projecte TechRevolution. Aquest projecte és liderat per la ciutat de Barnsley, al Regne Unit, i té com a objectiu compartir i estendre les millors pràctiques de la seva agència d’innovació, molt semblant a Neàpolis, en matèria de suport empresarial i desenvolupament econòmic local a..

0 comentari

El film Lluc Sky…

El film dirigit per Jaume Fargas, Lluc Sky Walker, ha estat seleccionat per participar en la segona edició del Assurdo Film Festival que se celebra els pròxims 27 i 28 d’abril a la ciutat de Cinisello Balsamo, a la regió de la Llombardia (Itàlia). L’Assurdo Film Festival és un certamen nascut i dedicat a promoure, sobretot operes primes i autors novells que presentin creacions audiovisuals que ofereixin visions alternatives de la realitat. L’objectiu és fer del cinema un vehicle que..

0 comentari

Sessió de treball immersiva…

El col·lectiu Entrepreneurs, Startups & Business Owners Penedès Garraf Anoia, un grup d’empresaris, impulsors de start-ups i inversors ha convocat per al pròxim dijous, 25 d’abril a dos quarts de vuit del vespre una trobada a l’auditori de Neàpolis per a una sessió de treball immersiva en la metodologia Design Thinking. La sessió de treball és gratuïta però cal inscripció prèvia a . El taller serà conduit per Manel Fabrega, Human-centered Designer especialitzat en service design, experience design i research..

0 comentari

Vilanova assajarà com revolucionar…

, l'Agència pública d'innovació, participa com a soci en el projecte Med GAIMS integrat dins el programa de cooperació transfronterer entre països de la regió euro mediterrània . La iniciativa compta amb un finançament de 2.400.000€ dels quals Neàpolis en gestionarà un total de 240.000€. El projecte es lidera des de la capital del Líban, Beirut, a través de l’AUB,  . Aquesta universitat està considerada com una de les millors universitats del món àrab.  A més de Neàpolis s’han involucrat ..

0 comentari

Presentat el FIL, el…

La biblioteca-Museu Víctor Balaguer ha acollit la presentació del Fòrum de la innovació local. Entre els seus objectius el fòrum contribuirà a identificar noves oportunitats i àmbits d’actuació on desenvolupar projectes que ajudin a posicionar Vilanova i la Geltrú en matèria d’innovació local i contribueixin a la seva projecció internacional. Per això orientaran, assessoraran i promouran iniciatives que incideixin en la transformació de l’entorn, serveis i el teixit econòmic i social posant aquestes al servei de les persones. La regidora..

0 comentari

Obre les portes a…

entra en la recta final amb la inauguració de Made in Explora al museo i. Aquest és el darrer dels 4 laboratoris de fabricació digital que era previst obrir a Tallin , Dublin , Vilanova i la Geltru i Roma. Avui han organitzat una preinauguració a la qual han convidat alguns dels seus millors prescriptors, mares i pares bloggers que ajuden al museu en la difusió de les seves activitats. En el vídeo podeu veure una mostra del que han..

0 comentari

Neàpolis obre Crea&lab, espai…

Neàpolis inaugura divendres Crea&lab el laboratori de fabricació digital per a infants en el marc del projecte internacional Creative Makers. L’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras i la regidora d’Empresa i Innovació, Olga Arnau, seran les encarregades de presentar aquest nou espai que dota la ciutat de una nova eina pel foment de la creativitat des de la tecnologia. Crea&lab s’estrena complint els compromisos i objectius del projecte Creative Makers per dissenyar, obrir i gestionar quatre espais d’experimentació i fabricació digital..

0 comentari

La Global Game Jam…

Neàpolis torna a obrir el seu plató de TV per acollir una nova edició de la . L’ i l’ col·laboren un any més constituint-se en seu local per acollir els 80 joves que participaran en el major esdeveniment global entorn al disseny i creació de jocs i vídeojocs. La Global Game Jam començarà divendres 25 de gener i acabarà a primera hora de la tarda del diumenge 27. A cinc dies de l’inici d’aquesta nova edició, i ja en..

0 comentari

Vilanova i la Geltrú…

La Unió Europea ha aprovat 23 projectes, entre un total de 25, de xarxes de ciutats per a la transferència de coneixement que passen a la segona fase del programa . Vilanova i la Geltrú, a través de l’Agència Publica d’Innovació, Neàpolis, forma part de la xarxa Tech Revolution liderada per la ciutat de Barnsley (Regne Unit) ha superat els requisits per passar al segon nivell del programa durant els pròxims dos anys. La regidora d’Innovació, Olga Arnau, ha explicat..

0 comentari

Inse Rail redactarà els…

Inse Rail l’enginyeria especialitzada en infraestructures ferroviàries i les seves instal·lacions i sistemes redactarà dos nous projectes per a Ferrocarrils de la Generalitat. El primer una nova via en una estació del cremallera de Montserrat i el segon l’ampliació de les andanes de l’estació del FGC de Plaça de Catalunya. L’ampliació de les andanes de l’estació de Plaça de Catalunya té com a objecte millorar les condicions de seguretat del recinte. Es demana incrementar les distàncies de seguretat en la..

0 comentari

Faromatics i el robot…

ha participat la fira de Hannover que s’ha celebrat entre el 13 i 16 de novembre. és una de les fires més grans de la tecnologia de la ramaderia, ha aplegat 2.597 expositors de productes i serveis de 63 països i que s’estima ha tingut més de 150,000 visitants. El certamen és la principal plataforma internacional d'innovació i estratègies per a la producció animal on es presenten els principals avenços en innovació  i productes per a la producció agrícola mundial...

0 comentari

La regidora d’Innovació visita…

La Primera tinenta d'Alcaldia. Regidora d'Hisenda, Empresa, Innovació i RSC, Olga Arnau, serà dimecres, 14 de novembre a la on participarà en un seguit de contactes amb empreses i organismes vinculats al desenvolupament de solucions i projectes de  transformació digital, gestió ambiental o mobilitat sostenible. Les trobades han estat propiciades des de l’estant de la Generalitat de Catalunya en aquest certamen que es fa aquesta setmana al recinte de la Fira Gran Via de Barcelona. La delegació de Neàpolis, amb..

0 comentari

Conferència d'Andreu Vea: 'Tecnología…

El doctor en enginyeria de Telecomunicació, Digital Champion for Spain de la Comissió Europea i 'biògraf d'Internet', Andreu Veà, oferirà el pròxim dia 15 de novembre, a dos quarts de vuit,  a Neàpolis la conferència "Tecnología d'estar per casa: L'Internet de les coses que importen" en el marc de la programació del Campus Universitari de la Mediterània. La conferència és gratuïta però cal fer inscripció prèvia en aquest . Andreu Veá repassarà els començaments d'Internet, descrivint el state of the art actual i projectant el futur..

0 comentari

Tallers que causen impressió

L’Abril i el Pol han estat dos dels participats dels tallers Maker gratuïts que hem organitzat durant els tres dies de la Fira de Novembre a l’estand de i . Abril, Pol, moltíssimes gràcies per deixar-nos compartir les vostres creacions!. Mireu en el vídeo que genials els van quedar els seus cartells on van haver d’emprar màquines d’encunyar amb les que van crear els segells i les figures amb els quals van poder confeccionar tipus de fusta en relleu que..

0 comentari

Amb la ciència SÍ…

Els alumnes dels centres escolars i instituts de Vilanova i la comarca han iniciat aquesta tardor una nova temporada d’activitats i tallers tecnològics com a part de l’oferta de lleure educatiu. L’objectiu és fer extensiu l’ús de les tecnologies entre la població infantil i juvenil. Les iniciatives que treballen des de fa anys per assolir aquest objectiu compartit amb l’Agència Local Pública d’Innovació es desenvolupen des de Tecnolab, Fun lab, Espl@i virtu@l i Tecnotrack. Durant els darrers dies s’han fet..

0 comentari

Darrer workshop transnacional a…

  Aquesta setmana se celebra a Roma, en les instal·lacions d’, el darrer workshops internacionals per a la creació i consolidació de quatre laboratoris de creació (FabLabs) infantils a Catalunya, Itàlia, Estònia i Irlanda en el marc del projecte internacional .  Fins a Roma s’han desplaçat la dissenyadora gràfica , de l’estudi i també Marc Escolà i Alícia Martínez en representació del . Tots ells seguiran un programa d’activitats, tallers pràctics i discussió i reflexió sobre continguts i captació d’audiències..

0 comentari