Notícies

Faromatics seleccionada per integrar-se…

, l’acceleradora d’empreses emergents de la Unió Europea ha seleccionat la start-up , els creadors del primer robot ramader suspès per al control de la producció avícola, entre 500 empreses de tota Europa que havien presentat candidatura. Faromatics i les altres 19 empreses més escollides s’integren ara en un programa d’acceleració d’un any de durada. La seva incorporació al programa les posarà en contacte i els permetrà obtenir el suport de les principals organitzacions de recerca i tecnologia europees. El..

0 comment

L’espai Crea&Co  acull la…

L’espai de acull el pròxim dimarts, 25 de setembre una jornada dedicada a donar suport a les empreses emergents locals. La sessió que s’orienta a oferir eines als emprenedors per fer créixer les seves start-ups, començarà a dos quarts de deu del matí i amb un programa intensiu que acabarà a dos quarts de dues de la tarda. La jornada organitzada per és gratuïta, tot i que cal inscripció prèvia en aquest Els ponents de la jornada oferiran, al llarg..

0 comment

Neàpolis acollirà al maig…

Vilanova acollirà el pròxim mes de maig la trobada internacional del projecte sobre emprenedoria digital del programa . L’elecció suposa el reconeixement del procés de bones pràctiques que desenvolupa , l’Agencia Publica Local d’Innovació, com a centre de referència en l'assessorament de l'economia digital local. Aquest coneixement i experiència recollits des de Neàpolis serà ara presentats  in situ a les 6 ciutats europees participants de .   Aquest ha estat un dels acords presos en el decurs de la participació,..

0 comment

Vilanova visita Barnsley, al…

Una delegació vilanovina es desplaçarà fins a Barnsley (Regne Unit) del 4 al 6 de setembre per a participar en les jornades de treball preparatòries de la segona fase del programa URBACT de creació i transferència de xarxes urbanes i les seves bones pràctiques. El de Barnsley acollirà, amb una atapeïda agenda de treball, l’equip integrat per la Regidora d’Empresa, Innovació: Olga Arnau, el Regidor de Promoció de la Ciutat, Jordi Medina, el director de , l’Agència Pública d’Innovació, Joan..

0 comment

Curs per a dones…

començarà a finals del mes d’agost un curs de programació informàtica per a dones. Es tracta d’un curs gratuït de 350 hores de les quals 270 seran de formació en aula i la resta, un total de 80 hores més, seran de pràctiques en empreses. El curs s’adreça prioritàriament a dones majors de 16 anys, que estiguin a l’atur, tot i que també hi podran accedir dones en actiu que estiguin inscrites al servei d’ocupació de Catalunya. Entre els requisits..

0 comment

Neàpolis rep aquesta setmana…

Els representants de les organitzacions sòciesdel projecte Creative Makers, Roma, Dublin i Tallin, visitaran Vilanova i la Geltrú i treballaran en el si de l’Agència Pública d’Innovació en la concreció del seu objectiu principal: la creació de quatre Laboratoris de Fabricaciò digital infantils a Itàlia, Estònia, Irlanda i Catalunya. Neàpolis actua com la part catalana d’aquest projecte comunitari per crear una xarxa de Laboratori de Fabricacio Digitals sota el paraigüa temàtic del lettering, la tipografia i la impressió integrant aquestes..

0 comment

Neàpolis organitza tallers d’inclusió…

El vestíbul de la incubadora de ha estat durant tota aquesta setmana l’espai dels tallers d’inclusió digital, una iniciativa de Neàpolis dins el programa Tecnokids per promoure l’extensió de les noves tecnologies a la població infantil i juvenil. Al llarg de cinc dies una quinzena de participants, nens i nenes usuaris de la xarxa de de Vilanova, han fet una immersió des del joc i l’experimentació sobre els llenguatges de programació o la robòtica. Els centres oberts ofereixen recursos de..

0 comment

Acord entreTurismo Vivencial i…

Turismo Vivencial, operador turístic dedicat a dissenyar experiències que connectin al viatger amb destinacions singulars i la Fundació dels Ferrocarriles Españoles (FFE)  han signat un acord de col·laboració per promocionar les Vies Verdes a través d'agències de viatges a Espanya i Europa de forma organitzada. Aquest projecte pretén valoritzar aquestes rutes singulars i permetre a les agències de viatges poder vendre programes tancats de diversos dies de durada. Les Vies Verdes, antigues línies fèrries adaptades per permetre que el viatger..

0 comment

Neàpolis presenta al congrés…

Sea Containers, un projecte per aixecar estructures i espais de treball lleugers a partir de l’aprofitament de contenidors de transport marítim i , un altre projecte per monitoritzar els edificis a partir de l´ús de sensors dels immobles per observar i prevenir danys estructurals són les dues propostes que presentarà Neàpolis al Congrés que comença el dimecres vinent a Saragossa. Els dos projectes han estat elaborats per equips d’estudiants d’enginyeria estrangers de que participen dins el programa   i han..

0 comment

Els experts del Digital…

Una delegació anglesa de la ciutat de Barnsley (Regne Unit) ha compartit una jornada de treball a amb l’equip directiu i tècnic de l’Agència Pública d’Innovació per presentar el projecte TechRevolution. L’equip de Barnsley arriba a Vilanova com a municipi líder i impulsor del projecte per començar a treballar en una experiència de transferència de coneixement de bones pràctiques en matèria d’impuls i promoció de l’ecosistema d’emprenedoria i emprenedors locals. TechRevolution és un dels 25 projectes seleccionats per la Unió..

0 comment

Taller de Cinema presenta…

El cineasta i productor audiovisual ribetà, Jaume Fargas va ser el creador convidat a les jornades #Europe Calls celebrades a l’Auditori del Palau de Mar de Barcelona per presentar el seu projecte .  Aquest taller audiovisual adreçat als joves alumnes de 3 r i 4t d’ESO ofereix mitjançant una activitat d’aprenentatge-servei productes audiovisuals de qualitat a les ONG’s que ho demanden. El projecte va començar als instituts de secundària del Garraf el curs 2010/11 a instàncies de la regidoria de..

0 comment

Neàpolis impulsa el primer…

impulsarà la creació d’un espai de treball per a donar suport a empreses que desenvolupin solucions tecnològiques innovadores per a persones dependents. L’espai incorporarà un FabLab especialitzat en temes de dependència (Silver Living Lab). El projecte es finançarà en el marc dels emmarcats en la RIS3CAT i en el Programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020.  Aquest programa dóna suport a projectes i accions de transformació econòmica sobre el territori que tinguin la innovació com un dels seus trets primordials. L’Agència pública..

0 comment

Turismo Vivencial seleccionada com…

La start-up , amb base a , ha estat seleccionada per a formar part del projecte orientat a promoure, estimular i consolidar companyies de gestió de destinació turística a Catalunya (DCM, Destination Management Companies). Per aquest any han estat seleccionades un total de 12 empreses emergents. L’edició del 2018 serà la quarta des de l’inici d’aquest projecte que busca millorar la qualitat i excel·lència dels paquets d’oferta i producte turístic amb l’objectiu de millorar les experiències del turisme que visita..

0 comment

Una delegació del Digital…

Les experiències de , l’Agència Pública d’Innovació de Vilanova i la Geltrú i del de Barnsley ( Regne Unit) seran analitzades, en una sessió de treball conjunta, que se celebrarà el pròxim dimecres 23 de maig Vilanova. Ambdós centres compten amb iniciatives per a la dinamització de l’activitat econòmica en el sector digital i creatiu dels respectius territoris on operen. En aquesta jornada s’analitzaran els actius i experiències del Digital Media Center i de Neàpolis, Alguns d’aquests serveis i programes..

0 comment

Un full de ruta…

  L’espai Crea&Co de l’Agència Pública d’Innovació Neàpolis ha estat l’escenari on s’ha presentat avui el Pla de Projecció Internacional de Vilanova i la Geltrú. El pla la preparació del qual es va iniciar en 2015 i que s’ha anat gestant en el decurs del darrer any ha estat presentat per Glòria Garcia segona tinenta d’Alcaldia i presidenta de l’Àrea de Serveis Centrals, Seguretat i Hisenda; Concepción Odriozola Eizaguirre, cap de l’Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de..

0 comment

Vilanova i la Geltrú…

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú presenta el Pla d’Internacionalització   de Vilanova i la Geltrú que serà l’instrument per a la projecció i consolidació de les empreses i agents econòmics locals en els mercats exteriors. El document del pla fixa els objectius, estratègies i accions a seguir per acompanyar, assessorar i promoure la projecció internacional de Vilanova. Aquest serà l’instrument per a potenciar la presència, expansió i consolidació de la ciutat en el marc internacional i el conseqüent suport als..

0 comment

Faromatics premiada a Startup…

Faromatics, start up amb base a Neàpolis, i el seu robot, ChickenBoy han rebut dos importants reconeixements en certàmens dedicats a la promoció del talent i la innovació. L’empresa i els seus productes són premiats i escollits com a iniciatives innovadores en esdeveniments que remarquen el talent i les millors idees de producte. Aquest cap de setmana Faromatics ha obtingut un dels premis de la quarta edició de les jornades , celebrades a Salamanca. L’esdeveniment ha congregat durant tres dies..

0 comment

Neàpolis es presenta a…

Neàpolis, l’Agència Pùblica d’Innovació de Vilanova es presenta com a exemple de bones pràctiques dins el programa URBACT de la Unió Europea. URBACT és un programa de cooperació territorial que té com a objectiu impulsar desenvolupament de les ciutats tot plantejant solucions integrades per fer front a reptes compartits i creant xarxes entre aquestes ciutats per compartir les experiències d’èxit.   A la fase inicial del projecte es van presentar un total de 44 bones pràctiques de les quals han..

0 comment

La directora Julia Pomodoro,…

La directora de cinema i exalumna de la Catalonia Film School, , participarà aquesta setmana en la secció Màlaga Talent dins ela que se celebra entre el 13 i el 22 d’abril pròxim. Pomodoro ha estat seleccionada juntament amb altres 20 joves promeses del cinema d’Amèrica llatina per participar en un campus del Talent. Allà podran presentar els seus nous projectes cinematogràfics als professionals del sector. Màlaga Talent és una trobada de creadors inserida en el festival de cinema que..

0 comment

Una delegació de Neàpolis…

El projecte internacional celebra aquesta setmana a Tallinnn (Estònia) la segona sessió dels workshops internacionals per a la creació i consolidació de quatre laboratoris de creació (FabLabs) infantils a Catalunya, Itàlia, Estònia i Irlanda.  Fins a la capital d’Estònia s’han desplaçat la projecte Manager de Neàpolis, Ester Toledo, la dissenyadora gràfica , de l’estudi i, en representació del , participen  Marc Escolà i Alícia Martínez.  Tots ells seguiran un programa d’activitats, tallers pràctics i discussió i reflexió sobre els laboratoris..

0 comment

Neàpolis presenta Crea&Co la…

Neàpolis ha donat la benvinguda a la nova plataforma de serveis digitals amb un concert vermut celebrat al vestíbul de la incubadora d’empreses Crea&Co.  El vestíbul del viver d’empreses ha acollit la presentació publica d’aquesta nova web, tot convidant als emprenedors del sector de les indústries creatives i de la innovació a un tast de cervesa artesana des de i a escoltar un petit recital a càrrec de i amb un repertori de versions de temes clàssics de jazz, blues..

0 comment

Un total de 8.276…

  Un dels objectius de l’Agència Publica d’Innovació Neàpolis és fomentar i promoure l’extensió de l’ús de les noves tecnologies entre la població infantil i juvenil. Des del programa Tecnokids es  promou la immersió en aquest segment de coneixement, a partir de tallers i activitats d’aprenentatge des del joc, l’experimentació o la descoberta. Una oferta educativa complementària que es manifesta fonamental per estimular habilitats, capacitats i competències que es demostren cada cop més necessàries com a part del seu desenvolupament...

0 comment

Inse Rail, enginyeria amb…

L’empresa d’Enginyeria Inse Rail ha rebut l’encàrrec d’ADIF per a la redacció del projecte de connexió ferroviària d’ample europeu de la plataforma multimodal de La Llagosta amb el Corredor Mediterrani. Inse Rail, que té la seva seu a Neàpolis, ha aconseguit aquesta adjudicació, per un import de mes de 660.000, associant-se amb Esteyco, una empresa consultora d’arquitectura civil i enginyeria que també compta amb experiència contrastada en la redacció de projectes al voltant d’infraestructures ferroviàries. Ambdues empreses s’han associat per..

0 comment

La productora Setembro Cine,…

Setembro Cine és una de les cinc productores d’aquest film coproduït entre Xile, Alemanya, Nord-Amèrica i Catalunya i que explica la història, fora dels estereotips, d’una dona transsexual per fer-se un lloc al món  La productora , que té la seva seu a , és una de les cinc empreses audiovisuals que ha participat en la confecció de la producció . Aquest film ha guanyat en la cerimònia celebrada al Dolby Theatre de Los Àngeles, el diumenge 4 de març...

0 comment

Faromatics, start up amb…

pot passejar sense entrebancs entre milers de pollastres a l’interior de les naus de les granges avícoles. Les seves càmeres i sensors enregistren i mesuren paràmetres com temperatura, humitat, nivells de CO2. També pot detectar les aus mortes, els nivells de gallinassa acumulats o anomalies en els equips com menjadores i abeuradors. és el primer robot suspès i intel·ligent d’engreix de pollastres... i és vilanoví. ChickenBoy ha estat dissenyat i desenvolupat per , una start up amb base a que..

0 comment