Tallers d’inclusió digital al Crea&Lab per a adolescents per introduir els joves en el coneixement científic i la tecnologia

IMG_1723r
0

Crea&ab el nou laboratori de fabricació digital de Neàpolis acull durant totes les tardes els tallers de la setmana d’inclusió tecnològica amb activitats d’immersió en els llenguatges de programació, robòtica i activitats Maker. A la present edició hi participen una quarantena de menors no acompanyats distribuïts en dos torns.

La iniciativa de l’Agència Publica d’Innovació, Neàpolis compta amb la participació de Tecnolab en l’organització, coordinació i execució dels tallers. La setmana de la inclusió tecnologia forma part de les activitats del programa Tecnokids que es proposa l’extensió del coneixement i la tecnologia entre els infants i joves.

L’expertesa de Tecnolab i dels seus equips de monitors especialitzats en educació en el lleure és fonamental per contribuir a fer efectiva aquesta immersió en la tecnologia així com esperonar entre els joves i adolescents l’ús de les eines TIC. Centrar-se en col·lectius de població amb major vulnerabilitat ajuda a reduir la fractura digital en garantir-ne l’accés a tecnologies, coneixement i dispositius.

La proposta dels tallers d’aquest any se centra en el foment de la tecnologia creativa com un espai que ofereix oportunitats de motivació. Com la majoria de joves els participants en el taller tenen contacte amb dispositius com mòbil i tauletes però des de la perspectiva d’usuari. Els tallers obren la porta a utilitzar els dispositius com a eina creativa. El fet del treball en equip, combinat amb una metodologia que els orienta i guia, propicia que les eines esdevinguin un espai de descoberta on a cada pas s’estimula la curiositat.

Aquests dies i en parelles o de forma individual aquests joves han après nocions de programació amb Scratch. Els principis de la programació ajuden a consolidar habilitats que després poden ser aplicades en altres moments vitals. També han treballat amb el muntatge i prova de robots mòbils mindstorm, construïts amb peces de Lego. Amb aquest taller adquireixen nocions de programació, mecànica i electrònica, ja que entren en contacte amb els diferents components dels dispositius, com sensors, giroscopis, motors, connectors, cables, etc.

Leave us a comment