Tallers que causen impressió

IMG_1042
0

L’Abril i el Pol han estat dos dels participats dels tallers Maker gratuïts que hem organitzat durant els tres dies de la Fira de Novembre a l’estand de Neàpolis i Funlab. Abril, Pol, moltíssimes gràcies per deixar-nos compartir les vostres creacions!.

Mireu en el vídeo que genials els van quedar els seus cartells on van haver d’emprar màquines d’encunyar amb les que van crear els segells i les figures amb els quals van poder confeccionar tipus de fusta en relleu que eren la base per decorar el seu cartell. Van haver d’entintar uns altres tipus de fusta en relleu, en aquest cas lletres, amb les quals van formar els seus noms, el que es coneix com impressió de tipus mòbils, la primera tècnica d’impressió que va nàixer amb Gutemberg el 1450. Amb tot això van fer una impressió manual situant la seva composició en negatiu sobre un calaix tipogràfic sobre el qual van situar el paper i que van imprimir amb l’ajut d’un cilindre que feia les funcions de premsa manual i que, en passar sobre el paper en contacte amb els tipus entitats, permetien imprimir el cartell, un mètode que es coneix com impressió directa i on cada peça impresa és gairebé un original, ja que mai s’obtenen dues impressions idèntiques.

I Moltes gràcies a ells i a la resta de participants de les activitats d’impressió, impressió 3D, tipografia i robòtica. La segona tongada dels tallers que es farà a l’edifici de Neàpolis els dies 27 i 28 de desembre. Us esperem!

Aquests tallers Maker de la Fira i els propers que farem abans de Nadal són part del projecte CREAM – Creative Makers que té com a objectiu la creació de quatre laboratoris de Fabricació Digital a Explora – il Museo dei Bambini di Roma), National Print Museum de Dublín, Labora de Tallin i Vilanova i la Geltrú, el nostre estarà ubicat a l’edifici de Neàpolis

El laboratori de creació que estem preparant en el marc del projecte europeu Creative Makers estarà dirigit cap a les activitats associades a la tipografia, la impressió, la fabricació digital i les noves tecnologies en aquest àmbit. Serà un espai d’experimentació centrat i orientat a les activitats relacionades amb el lettering, la tipografia i les diferents formes d’impressió entre la població infantil i juvenil. La Fira de Novembre ha estat el terreny de proves on experimentar algunes d’aquestes propostes i activitats. El taller tenia un enfocament eminentment pràctic però també té com a finalitat que els participants integrin a través d’aquesta experimentació coneixement i habilitats al mateix temps que s’estimula la seva creativitat.

Els laboratoris de fabricació i experimentació digital permeten generar espais de creació on començar, provar o consolidar processos d’innovació. En aquests laboratoris com el que estem preparant concorren molts agents: els usuaris, educadors, tecnòlegs, artistes per tant son un entorn propici per encetar processos de co-creació on uns aprenen dels altres. I Tot això ho fan posant en el centre els ciutadans, els usuaris i facilitant-los l’accés a les tecnologies. El resultat es la construcció d’espais de treball poc convencionals i molt, molt divertits que al final i mentre es juga i s’experimenta, es van aprenent i integrant conceptes, s’aprèn sobre tècniques i tecnologies, s’incorporen coneixement sobre ciències i enginyeria. En definitiva ajuden a formar ments obertes a la creativitat i la innovació. Per això els laboratoris són instruments amb una gran capacitat de transformació i poden ser el detonant de futures professions, iniciatives emprenedores o noves idees de negoci.

Us esperem a Neàpolis els dies 27 i 28 de desembre amb els nous tallers amb mes propostes que, estem segurs, us causaran una bona impressió!

Leave us a comment