Tetrao, una start up amb base a Neàpolis, guanya la Hackathon Internacional de BNP Paribas a París

20171201_BNPParibas_Hackathon_384
0

L’start up Tetrao, empresa amb base Neàpolis i Luxemburg, ha estat la guanyadora absoluta de la Hackathon internacional convocada per la banca BNP Paribas. L’equip de Tetrao va convèncer en els tres minuts assignats per al seu pitching l’alta direcció del banc convertint-se així en la guanyadora d’una de les més importants Hackathons Fintech del món.

El pitching (presentació) de Tetrao va tenir lloc el dia 1 de desembre a París. Allà van presentar el desenvolupament de la seva proposta, una solució tecnològica per a simplificar i accelerar, mitjançant intel·ligència artificial i anàlisi automàtica de textos, el procés d’obertura de comptes bancaris per a empreses. Les solucions de Tetrao permeten de facilitar la vida de la gent, disminuint els esforços del usuaris i accelerant els processos.

Aquesta proposta va resultar la guanyadora a la ronda prèvia del certamen que es va celebrar el juny passat a Luxemburg a la seu del banc BGL, que pertany al grup BNP Paribas. A aquesta ronda prèvia es van presentar més de 160 propostes d’empreses de tot el món aplegades en un certamen celebrat simultàniament a 10 capitals: Luxemburg, Berlín, Brussel·les, Paris, Istanbul, Nanjing, Roma, San Francisco, Singapur i Varsòvia. Al final d’aquest procés nomes 16 van ser seleccionades per fer un coworking de 4 mesos amb el banc i presentar el seu treball final a París.

BNP Paribas convoca aquest certamen com a forma d’alinear el banc amb les polítiques punteres d’innovació. Això constitueix una oportunitat per a l’entitat financera en plantejar reptes i processos de millora de la seva operativa i oferta de serveis per als seus clients. En aquest camí utilitzen les empreses tecnològiques emergents per promoure solucions tecnològiques que al mateix temps permetin accelerar els processos de transformació bancària i impulsen la recerca i el desenvolupament i creixement de les mateixes empreses emergents que hi participen.

Tetrao és una startup que va ser fundada fa 3 anys a Luxemburg per en Christian Gillot. Fa dos anys es va crear l’equip de Vilanova i la Geltrú, que consta ara de 3 persones: l’Alfonso da Silva, l’Abert Razquin i en Marc Marcé. Aquesta jove iniciativa afronta ara el repte de l’expansió, creixement i consolidació del projecte. L’equip de Tetreo consta de 7 persones que s’han especialitzat en el desenvolupament de tecnologies d’intel·ligència artificial per automatitzar processos humans en entorns web i PDF.

La divisió vilanovina gestiona des de l’Agència d’Innovació Pública Neàpolis, milers de servidors Web i es responsable del desenvolupament de tota la infraestructura que permet l’execució dels processos automàtics d’intel·ligència artificial amb alt nivell de disponibilitat i seguretat, començant per les tasques d’administració de sistemes, seguint amb programació de frameworks i eines de suport, fins a desenvolupament web, sempre amb les tecnologies més actuals del mercat i amb un ferm compromís amb el programari lliure.

Guanyadora del Hackathon International, Tetrao comença una nova fase del seu desenvolupament amb un projecte de 18 mesos amb el grup BNP Paribas per facilitat la vida de la gent gràcies a d’intel·ligència artificial.

Leave us a comment