Una delegació del Digital Media Center de Barnsley (Regne Unit) visita Neàpolis en el marc del programa URBACT per crear xarxes urbanes

Neapolis r porta 3
0

Les experiències de Neàpolis, l’Agència Pública d’Innovació de Vilanova i la Geltrú i del digital-media-center de Barnsley ( Regne Unit) seran analitzades, en una sessió de treball conjunta, que se celebrarà el pròxim dimecres 23 de maig Vilanova. Ambdós centres compten amb iniciatives per a la dinamització de l’activitat econòmica en el sector digital i creatiu dels respectius territoris on operen.

En aquesta jornada s’analitzaran els actius i experiències del Digital Media Center i de Neàpolis, Alguns d’aquests serveis i programes són replicats per ambdós organismes. És el cas dels espais d’allotjament empresarial i de cowork, dels programes de suport sectorial o de les iniciatives d’incubació i acceleració de start-ups.

Amb aquesta jornada de treball es compartiran idees que hauran de servir per al desenvolupament del projecte TechRevolution que té com a objectiu compartir i estendre les millors pràctiques en matèria de suport empresarial i desenvolupament econòmic local.

La delegació de Barnsley que es desplaça a Vilanova tindrà l’oportunitat de conèixer el funcionament de Neàpolis i els projectes en els quals treballa actualment. Aquesta delegació estarà integrada per Tracey Johnson, directora de projectes del Digital Media Center; Paul Tinsley, gerent de Enterprising Barnsley, l’entitat encarregada de promoure l’emprenedoria i les noves idees de negoci.

Aquest organisme ha facilitat la generació de més de mil llocs de treball anualment a través de programes finançats per la UE o de forma directa amb els ajuts promoguts per la mateixa ciutat. Enterprising Barnsley  ha contribuït a incrementar el sector de l’economia digital i creativa en 139 noves empreses entre 2010 i 2015. Bona part d’aquesta nova ocupació s’ha generat a través del DMC i la xarxa de planificació d’accions TechTown. Els organismes que la integren col·laboren amb xarxes locals i regionals estretament connectades amb xarxes sectorials a escala nacional i transnacional, Aquest xarxa desplega una tasca de suport al teixit econòmic. TechTown explora la viabilitat de creació de continguts digitals i la participació i inclusió en clústers tecnològics per veure com aquestes eines poden ajudar les empreses a crear ocupació i activar l’economia local.

Finalment, també participarà com a membre de la delegació anglesa  Alison Partridge, directora d’Aurora European Services. Alison Partridge és una de les especialistes que ha assessorat les autoritats locals de Barnsley en el camí emprès pel municipi per assolir fer créixer el potencial de generació d’oportunitats d’ocupació en el sector de l’economia digital. Entre els seus objectius aconseguir que els agents que operen a la zona treballin en entorns de col·laboració facilitant a les empreses el seu accés a habilitats i competències digitals i a incorporar la innovació que les empreses necessiten per emergir o per consolidar-se i esdevenir més competitives.

Aquest equip  britànic traslladarà a Vilanova l’experiència desenvolupada a Barnsley i els requeriments fonamentals del projecte TechRevolution. Barnsley és una ciutat del regne unit de més de 241.00 habitants i actualment lidera aquest projecte que està finançat amb fons europeus dins el programa URBACT.

És previst que la delegació britànica sigui rebuda per l’Alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras i la  regidora de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Ocupació i Innovació, Glòria Garcia. Per la seva banda, l’equip tècnic de Neàpolis encapçalat pel seu director, Joan Carles Lluch, serà l’encarregat de mostrar els diferents àmbits de treball, projecte i programes sobre els quals treballa actualment l’agència pública d’innovació.

Barnsley és el soci principal i el motor de la xarxa de transferència Tech Revolution a traves d’Enterprising Barnsley, l’organisme que actua com a  braç responsable de les polítiques de desenvolupament econòmic de la municipalitat de Barnsley.

Vilanova i la Geltrú i Neàpolis han estat escollits per integrar-se en una xarxa de transferència URBACT. L’objectiu de la xarxa és compartir experiències i conèixer els enfocaments dels respectius projectes per tal de poder modelitzar i replicar aquestes i reforçar les estratègies i accions en matèria de suport a l’empresa i al desenvolupament econòmic dels respectius municipis. La xarxa busca també mostrar les experiències reeixides i exportar-les, en la mesura del possible, a altres ciutats petites i mitjanes que estiguin interessades,

El programa URBACT de la Unió Europea és un programa de cooperació territorial.  El seu objectiu és contribuir al desenvolupament dels teixits econòmics i productius de les ciutats. Per fer-ho planteja solucions integrades amb les quals donar resposta a reptes compartits i facilita la formació de xarxes entre aquestes ciutats per incorporar les experiències d’èxit.

El projecte Tech Revolution, està impulsat per la ciutat de Barnsley, al Regne Unit, que ostenta  el lideratge de la iniciativa. Els municipis de Vilanova i  Pardubice, capital de la regió homònima de la República Txeca, completen la xarxa inicial. El projecte compta, a hores d’ara, amb altres ciutats europees interessades com Rezekne (Latvia), Gladsaxe (Denmark), Bacau (Rumania) i Grosuplje (Slovenia).

Deixa'ns un comentari