VNG acull el llançament de Capítol Catala de la City Protocol Society

img_61355917_1
0

Una trentena de ciutats innovadores participen a Neàpolis de la posada en marxa d’aquest pla de treball que ha de fer possible un model de plataforma d’SmartRegion exportable arreu del món

La gestió intel·ligent de les ciutats i dels territoris és el primer dels cinc eixos fitxats com a objectius en el Capítol Català de la City Protocol Society (CPS). Aquesta nova revolució, anomenada ‘revolució digital’, segons ha explicat el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Jordi Puigneró, té per objectiu treballar en cinc grans eixos: dels quals “el segon fa referència a les infraestructures que han de ser de qualitat; el tercer a la ciberseguretat, és a dir un entorn segur que permeti el desenvolupament de tota aquesta xarxa; un quart eix fa referència a un govern digital i a una administració electrònica que doni resposta a les expectatives de les noves generacions i un cinquè eix referit a la indústria i al món empresarial”.

El secretari de Telecomunicacions Jordi Puigneró ha fet avui des de l’Agència Pública d’Innovació de Vilanova i la Geltrú, Neàpolis, la presentació i Llançament del Capítol Catala de la CPS juntament amb la regidora d’Innovació i TIC de l’Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens. Davant d’una trentena de ciutats i corporacions catalanes, d’entre les més innovadors del país i, sota el lideratge de la Generalitat de Catalunya, s’ha iniciat el desenvolupament d’aquest capítol que és fruit del Pacte Nacional per la Societat Digital signat l’octubre de 2016.

La CPS és una xarxa global present a una cinquantena de ciutats d’arreu del món que pretén avançar cap a un model de ciutats intel·ligents que, segons ha explicat Ariadna Llorens, “vol ser útil per a les persones i responsable des del punt de vista de les administracions”. Quant al Capítol Català, Neàpolis-Vilanova i la Geltrú n’és la seu i n’ostenta la vicepresidència “liderant juntament amb la Generalitat aquest repte de fer un pas endavant per impulsar la societat digital i l’estratègia SmartCAT del Govern català”. En aquest sentit, Ariadna Llorens ha afirmat que “davant dels nous canvis en la governança i la nova revolució 4.0 no ens ha de fer por ser disruptius i fer canvis importants per no quedar exclosos de les ciutats i societats tecnològiques”.

Des de la perspectiva del govern de la Generalitat de Catalunya, segons Jordi Puigneró, “el moment actual és similar als moments previs a l’origen d’Internet i als protocols que van crear estàndards i van homologar Internet per evitar el caos”. El Capítol Català del CPS forma part de l’estratègia de país “que ha de permetre compartir els diferents projectes emmarcats dins al Pla Nacional per la Societat Digital i tenir plataformes obertes a totes les ciutats”.

La importància del Capítol Català
La City Protocol Society és una xarxa global integrada per governs, administracions, centres educatius, universitats, empreses o organitzacions no governamentals arreu del món amb l’objectiu de cercar solucions innovadores basades en la tecnologia. Segons ha anunciat el director d’SmartCAT de la Generalitat de Catalunya, Dani Marco, el Capítol Català “és el primer que es genera a tot el món” i el que sorgeixi d’aquest pla d’acció que avui s’ha iniciat “servirà de model per desplegar territorialment estratègies d’SmartRegion arreu del món”. Aquest Capítol Català se centrarà en l’estructuració, definició i desenvolupament d’un model de plataforma Smart de país que sigui exportable arreu del món.

El llançament del Capítol Català ha comptat amb la participació de representants de la trentena de municipis catalans implicats, entre els quals hi ha Barcelona, Cornellà, Granollers, Manresa, Calonge, Cambrils, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Vilafranca del Penedès, Viladecans o Tona, així com també de les quatre diputacions provincials.

Deixa'ns un comentari